Начало > Новини > Съдържание

Трудности при доставка: Недостигът на контейнери е сериозен

Nov 19, 2020

От края на октомври 2020 г. мястото за доставка е резервирано, но няма налични контейнери.

Това вероятно е проблем, с който се сблъскват много чуждестранни търговци напоследък. Колко сериозно е това?

Похарчени хиляди долари, за да поръчате празни контейнери и трябва да изчакате планираната дата;

Междувременно товароокеанските товари са повишени, таксите за задръствания са увеличени и таксите също са увеличени.


Недостигът на контейнери е сериозен

Или ще продължи до първото тримесечие на 2021 година


Компанията за лизинг на контейнерно оборудване Triton прогнозира, че през четвъртото тримесечие на тази година пазарът ще продължи да се нагрява и търсенето може да продължи до китайската Нова година през 2021 г. (средата на февруари 2021 г.).

GG quot; Понастоящем всички поръчки за януари следващата година са изпълнени, а производителите приемат поръчки за февруари и март следващата година."


GG quot; Потребители' търсенето в Северна Америка продължава да бъде силно, особено за продукти, свързани с домакинствата."


Филип Уендлинг, старши вицепрезидент по маркетинг в Textainer, компания за лизинг на контейнери / продавач на контейнери втора употреба, смята, че недостигът на контейнери може да продължи още четири месеца до февруари следващата година.Разбираемо е, че основният недостиг на ток е 40 фута контейнери.Защо има такъв недостиг на контейнери?

Претоварване от една страна,&усилвател; недостиг от другата


След епидемията редица фактори повлияха на цените, които промениха връзката между търсенето и предлагането и нарушиха относително стабилния процес в миналото.Това включва отмяна на трансихоокеанските търговски пътувания от компаниите за контейнерни превози и нарастването на вноса на товари от Азия до Европа през юли и август поради облекчаването на блокадата. В допълнение, разликата във времето между вътрешните и чуждестранните епидемии, разликите във времето и производството и търсенето причиниха контейнери в азиатските пристанища. Наличността е спаднала рязко, докато някои американски и европейски пристанища са изправени пред увеличено време на престой и задръствания. Освен това в корабоплаването има недостиг на контейнери и пространства, а явлението дъмпинг на контейнери не само се е отразило на плана за експедиция, но е повлияло и на забавянето на следващия кораб. Отворен, водещ до постоянен цикъл.


Под въздействието на различни фактори броят на мобилните контейнери намалява, което догонва пиковия сезон за износ, а предлагането надвишава търсенето. И накрая, има явление на задръстване на контейнери, недостъпност на някои райони и недостиг:


От една страна има задръстване на контейнери в много чужди райони, липса на докери и високи такси за чакане / такси за задръствания и надценки:

Според доклад на Средиземноморската корабоплавателна компания (MSC) времето за акостиране на кораби в пристанището в Окланд ще се забави с 10-13 дни, а ситуацията е станала много лоша поради липсата на работници на дока, така че такса за задръстване ще бъде таксуван.Felixstowe ще таксува такса за претоварване на пристанището в размер на 150 щатски долара за TEU за всички азиатски контейнери, внесени или изнесени от 1 октомври.


От 15 ноември Hapag-Lloyd ще начисли надбавка от 175 долара за кутия за 40-футови контейнери, което е приложимо за маршрутни пазари от Китай (включително Макао и Хонконг) до скандинавските и средиземноморските пазари.
Започвайки от датата на товарителницата на 9 ноември 2020 г., MSC ще наложи надбавка от задръствания в размер на 300 щатски долара / TEU върху всички стоки за износ, превозвани от Европа, Турция и Израел до пристанище Окланд в Нова Зеландия.
Освен това, считано от същия ден, за всички стоки, изпратени от вътрешния Китай / Хонконг / Тайван, Южна Корея, Япония и Югоизточна Азия до пристанище Оукланд, надбавката за пиковия сезон (PSS) ще бъде таксувана 300 USD / TEU.


От друга страна, поради въздействието на епидемията, много контейнери не могат да влизат и излизат от транспортния контрол:

Сега Hapag Lloyd ще изтегли празните контейнери от китайския склад само преди пристигането на пътуването, като всички те ще трябва да изчакат 8 дни.


Напомняме ви, че не се очаква недостигът на контейнери да изчезне за кратко време. Всички вие сте готови да направите поръчката, моля, организирайте доставките разумно и уговорете резервации предварително!