Начало > Новини > Съдържание

Физични свойства на гранит

May 15, 2017

Гранитът е уникален материал, като тези физични характеристики се характеризират предимно с следната пореста / пропускливост: физическата пропускливост на гранит е незначителна, при устойчивост на топлина между 0,2% -4%: Гранитът има висока устойчивост на топлина, Не се променя поради външни температурни промени, гранит поради високата си плътност, а не поради температурни промени и промени в композицията на въздуха.

Гранитът има силна корозионна устойчивост, така че е широко използван при запазване на химическата корозия на пластичност: разширеният коефициент на границата на гранит 4.7х10-6-9.0х10-6 (инча х инча). Цвят: цветът на гранита и материалът са с висока степен на твърдост: Гранитът е най-трудният материал за строителството, също поради ултра силната си твърдост и го прави добра устойчивост на абразия.

Състав: Гранитът е съставен предимно от кварц и ортоклаза и микроскоростен фелдшпат, най-примитивният гранит се състои основно от следните три части: фелдшпат кварцов биотит. Пропорцията на всички съставки обикновено се определя от цвета и материала, но обикновено съотношението на фелдшпат е 65% -90% кварц 10% -60% биотит 10% -15%