Начало > изложба > Съдържание

Как да направим качествен кварцов камък

Mar 16, 2018


QUARTZ STONE е един от най-идеалните материали за кухненски плотове и тоалетни принадлежности за баня. Кварцовият камък се състои от кварцов кристален минерал като основен пълнител (с висока чистота на Sio2 99,9%), ненаситената епоксидна смола се използва като свързващо вещество и се разбърква, плочите се образуват при високо налягане и високи вибрации.

Основната структура на кварцовия камък е естествените кварцови кристални минерали, които достигат до 93%, поради което повърхността на кварцовия камък е гладка, без драскотини, непорьозна и силно устойчива на петна. В сравнение с други материали, кварцовият камък има предимствата на устойчивост на петна, устойчиво на надраскване, висока устойчивост на температури и много различия в цвета.

Естествените минерали от кварцов кристал включват:

  • Кварцово зърно 0.1-0.4mm

  • Кварцово зърно 0.3-0.7м

  • Кварцово зърно 0.6-1.2mm

  • Кварцово зърно 1.2-2.5mm

  • Кварцово зърно 2.5-4.0mm

  • Кварцов прах


Основната причина да се отрази на качеството на плочата е производственото оборудване. Понастоящем процесът на производство на кварцов камък е предимно леене под налягане и тонажът на пресата е ключът към качеството на листа. При кварцовото производство всяка квадратна сила трябва да бъде над 60 тона (отрицателното налягане трябва да е над 98 ° във вакуум), а плътността на плочата трябва да бъде 2,3 g / cm3

Като крайни потребители бихме искали да ви кажа, че е лесно да видите различното качество на кварцовата каменна плоча чрез твърдостта на материала, можете да използвате желязо като ключове, нож за плодове, за да надраскате повърхността на плочите. В резултат на нулата не е квалифициран да види белия прах. Ако черно излиза от нулата, тогава плочите са добър кварцов камък, защото кварцът е само по-трудно от диаманта, но повече от желязото.