Начало > изложба > Съдържание

Как да поддържате гранитни плотове

Jun 20, 2018

1. Направете обработката на водния сепаратор върху гранитните плотове преди инсталацията

Гранитът е порест материал, с неправилна грижа, лесно се надраска. Уплътнението може да образува защитен слой върху гранитните плотове за защита на повърхността. Този защитен слой прави повърхността на гранита много гладка и блестяща. Но с течение на времето, защитният слой ще се отърве постепенно. Следователно, компанията за обновяване и поддържане на камък трябва редовно да се изисква да запечатва отново гранитните плотове.

2. Не плъзнете кухненското оборудване от гранитните плотове

Миксерите, преработвателите на храна, печките и бъркачките са тежко оборудване. Те могат да имат остри ръбове вътре, а тези остри ръбове ще надраскат гранитните плотове възможно. За да избегнете това, моля, не плъзгайте тежки предмети върху повърхността на гранита. Ако кухненското оборудване е прекалено тежко, помолете някой да помогне за повдигане или използване на подложки за пяна на дъното на оборудването. Пяната подложка е много полезна за придвижване на предмети и също така може да избегне надраскване върху гранитните плотове.

3. Не използвайте остри предмети на гранитни плотове

Гранитни плотове често се използват за приготвяне на храна. Нарязването на нещата директно върху плотовете ще повреди върховете и дори ще остави неприятни драскотини. При разфасоването на храната е необходимо да се защитят гранитните плотове. Можете също да инсталирате дървена дъска за нарязване на гранитогрес. Ако този метод не работи, можете да отрежете нещо върху гранитните плотове, но трябва да сте по-внимателни, когато режете.

4. Обърнете внимание на почистването с разтвор на неутрален сапун

След готвене повърхността на гранита трябва да се почисти. Онова, което остава по време на приготвянето на храната, може да бъде надраскване на гранитни плотове. Почистете повърхността с разтвор на неутрален сапун, за да сте сигурни, че върху плотовете няма вредни частици. Освен това е добре да се шкурка повърхността, вместо да се шлайфа, за да се намали възможността за драскотини.