Начало > изложба > Съдържание

Как да се избегне злоупотреба с Quartz Countertops

May 30, 2018

Как да избегнем злоупотребата с кварцови плотове ?


Кварцовите плотове като нов зелен и без замърсяване декоративен материал, кварцът става все по-популярен в строителната индустрия, въпреки че цената на кварцовия камък е малко по-висока от естествения гранит, което не може да попречи на прилагането и развитието на кварцов камък, тогава обхватът на приложение е по-обширен. Кварцовият камък може да се поддържа много добре, но трябва да избягвате злоупотребата по-долу:


1. Поставете повърхности с висока температура на повърхността за дълго време


Горещият съд или други прегряващи уреди, които са били отстранени директно от огнище или фурна или микровълнова печка, могат да повредят повърхността на кварцовите плотове. Моля, използвайте термична подложка под пота.


2. Използвайте масата директно като плоча за рязане


Моля, използвайте табелката за рязане на зеленчуци. Въпреки че кварцовият камък е твърд и издържлив, той може да повреди повърхността на кварцовите плотове, след като се нарязва директно върху повърхността за дълго време.


3. Не изсушавайте след измиване на повърхността и водата няма да повреди повърхността.


Тъй като водата съдържа голямо количество белина и мащаб. След като държите водата върху кварцовата повърхност за дълго време, тя може да повреди кварцовия връх и да повлияе на външния вид.


4. Тъй като кварцовият камък има висока плътност, киселинна и алкална устойчивост, химическа устойчивост, така че кварцовият камък ще се използва произволно без невнимание.


Кварцовият камък е много труден без никакви пори, но все пак трябва да се избягва контакт с много силни химикали, като препарат за почистване на боята, почистващ препарат за метал и пералня. Не контактувайте с метиленхлорид, ацетон (средство за отстраняване на лак за нокти), силно киселинно почистващо средство. Ако има някакъв контакт с горните предмети невнимателно, изплакнете повърхността на кварцовия камък с много сапун. за лак за нокти, използвайте детергент без ацетон (като калай и алкохол) и изплакнете с вода. Не изхвърляйте тежките или остри предмети директно на повърхността: не изгаряйте с варена вода веднага след изплакване със студена вода.