Начало > изложба > Съдържание

Трябва ли моят гранитен плот да има шевове

Sep 17, 2019

За повечето кухненски плотове от естествен камък шевовете, при които два отделни камъка са съединени заедно - често са неизбежни. Понякога на някои клиенти изглежда странно, когато видят огромното парче камък, от който ще бъде направен плотът им. те се чудят защо не може просто да бъде нарязан на едно парче. За по-малки повърхности, като тоалетна чиния за баня или плотове с дължина в рамките на 110 ", безшевен плот обикновено е работещ, а също така изглежда хубав без никакъв шев. Въпреки това, по-големите кухненски плотове представляват по-голямо предизвикателство. Нека да разгледаме защо шевовете са често е необходимо и колко добри каменни производители могат да сведат до минимум външния им вид.


Един от нашите клиенти се сблъска с цветовете или съчетаването на вените за шева като на снимката:

image

но тази работа е от друга фабрика с по-ниска цена, вместо от нашия магазин.

Така че това се случи, когато отидете с "най-ниската цена" - венирането не съвпада и шевът е ужасен. Изберете разумно. Евтините магазини не са добри и добрите магазини няма да предлагат цените на "рок дъното"!


Това е причината как се появява темата.


Защо шевовете?

За начало естественият камък (особено гранитът) е кариериран с големи блокове. И нарязваме големи блокове на 2см или 3см плочи, обикновено максималната дължина ще бъде 110 "за по-голямата част от гранита, само някои гранит могат да бъдат 118".

Ако имате малък кухненски плот или просто се нуждаете от права плоча, може да е възможно да го нарежете на едно непрекъснато парче. Наистина зависи от размера на плота, размерите на входа и работното място, а също и колко изрези ще има камъкът. Изрезите, от които се нуждаете за мивка или готварска плоча, отслабват камъка и могат да направят плочата лесно да се счупи. В този случай може да са необходими шевове, за да се гарантира, че камъкът не се разпада.

Тези съображения са особено важни за Г-образните плотове. Тези парчета почти винаги трябва да бъдат нарязани на поне две парчета, което може да се направи по няколко различни начина. Понякога камъкът ще бъде изрязан от двете страни на ъгъла, като се правят две отделни правоъгълни парчета и един-единствен къс, прав шев. В други случаи камъкът ще бъде изрязан под ъгъл на 45 градуса от ъгъла, което създава разрушен шев. Ако производителят може да се измъкне с него, шевовете могат да бъдат поставени на по-незабележимо място, например в изрези на мивка, под шкаф или в близост до колона.

Друг фактор, който ще повлияе върху това как и къде са поставени шевовете ви, е моделът и оцветяването на самия камък. Камъните, които имат фино зърно и по-постоянен, равномерен цвят, са най-лесни за зашиване, особено ако камъкът е тъмен. Епоксидът, използван за запълване на шевовете, е оцветен, за да съответства на цвета на камъка, и тъй като самият епоксид обикновено има жълтеникав оттенък към него, може да е трудно да се съвмести цветовете на по-леките плочи.

Плочите с големи цветове, по-широки цветове и сложни жилки могат да бъдат много по-трудни за зашиване. За да направим двете парчета да изглеждат възможно най-непрекъснати, трябва да се уверим, че цветът е относително непрекъснат от едно парче на друго и че жиленето и оцветяването продължават да протичат възможно най-естествено. Парчетата ще изглеждат много отчетливо и донякъде небрежни и несъвместими, ако цветът се промени драстично между шевовете или ако жиленето или рисуването се промени рязко. Макар че не винаги е лесно да направим напълно безупречен преход, нашата работа е да изглеждаме като едно непрекъснато парче камък.


River white (46).JPG

Речен бял гранит


River white (79).JPG

Гранитен плот с L-образна форма


River white (80).JPG

плот от бял гранит


Така начинът за получаване на перфектен шев, най-важното е контролирането на цветовото и жиловото съвпадение по време на нашето производство.


Нашата фабрика предлага страхотно обслужване, изключително качество и достъпни цени!


За всяко запитване относно нашите гранитни плотове, моля свържете се с нас:

WhatsApp: +86 13859955059 (Sophy)
+86 13606008877 (Лили)

Контакт 1: Софи Джоу

Имейл: sophy@yalitong-stone.com

Контакт 2: Лили Лин

Имейл: lily@yalitong-stone.com