Начало > изложба > Съдържание

Ежедневна поддръжка на мраморни плочки

May 15, 2017

1. Керамични плочки могат да бъдат избрани детергент, прах за пране и други измиване.

2. С сапун и вода с малко амонячна и терпентинова смес, почистващите плочки могат да направят плочките по-блестящи.

3. Трябва да се третира периодично, като се препоръчва интервал от 2-3 до 6 месеца.

4. Тухлена повърхност, като например драскотини, могат да бъдат надраскани на нулата паста за зъби, избършете с суха кърпа може да се поправи.

5. Потопете се в малко количество мръсотия с четка за зъби може умело да отстранява пукнатините в керамичната керемида мръсотия. Тухличките и тухлите не се използват редовно за почистване на мръсотия, а след това в четката с междинен слой от водоустойчив агент, могат да предотвратят растежа на плесените.

6. Петна от чай, плодове, кафе, бира, сладолед, соев сос, мазнини, мастило и други замърсители, използвайки натриев хидроксид или белина в петна, леко напоена и след това суха. За мазна мазнина може да постави и тоалетна хартия или тъкани върху плочките и след това да се почисти спрей по-горе, след като се скъса маската, мазнината ще се слее и след това с чиста кърпа, напоена с вода, ,

7. Мастило, цимент и други замърсители използват солна киселина, азотна киселина и други разредени разтвори, търкайте 2-3 пъти.

8. Използването на специални детергенти за замърсители като бои и покрития (пазари или супермаркети се продава най-вече).

9. Ръбът може да се измие с 2% разтвор на оксалова киселина и да се почисти с вода. След смилане на прах с 3-4 таблетки витамин С, поръсете върху повърхността и няколко пъти я разтривайте с вода и можете да премахнете петна от ръжда. В случая на Rust Chen Stains, 10% от сместа от оксалова киселина, лимонена киселина и вода ще бъдат накиснати в ръжда и след това отново избършете с концентриран солен разтвор, може. Ако има прясна лимон, може да изтласка сока си капки в ръжда петна с ръчно триене, няколко пъти се повтаря, докато ръждясаните петна се отстраняват, а след това се измиват със сапун.

10. Всички видове лепило могат да бъдат отстранени с банан вода, чиста бананова вода е безцветна прозрачна летлива течност, има по-дебел бананов мирис, слабо разтворим във вода, разтворим в различни органични разтворители, запалим, разредител.

11. Живакът може да се почиства с бензин и да се отстранява с мъртъв крем.